Aku rasa, aku cerita. Aku baca, aku cerita.

Tuesday, April 10, 2012

Segmen Pka Rahim : Feberet Color :)

In the name of Allah, The Most Gracious, The Most Merciful 

Cik Pecinta Pink telah mengetag saya dalam satu segmen yang dianjurkan oleh Cik Pka Rahim, jadi mari bersegmen. Kebetulan hari ini saya kekeringan idea untuk menulis di blog kesayangan ni.

Tekan banner ini untuk ke blog Pka Rahim

Jadi merujuk kepada tajuk di atas segmen ini mengkehendaki saya untuk bercerita tentang warna kegemaran. Alkisahnya begini ya pembaca-pembaca.

Semasa masih hingusan dahulu, hamba amatlah meminati warna kuning. Segala-galanya mestilah kuning, kalo tak, mandi tak basah, tidur pun tak lena. Begitu mendalam perasaan cintaku kepada warna kuning. Namun, hari berganti hari, saat berganti minit, muda berganti tua, perasaan pada warna kuning sedikit terjejas dek kehadiran warna pink atau dalam Bahasa Melayu nya warna merah jambu. Mungkin perubahan hormon, menyebabkan diri ini meminati warna merah jambu. Tapi, tuan pembaca jangan salah sangka, hamba masih lagi meminati warna kuning, bak kata pepatah serampang dua mata lah keadaan ku ini. (peribahasa itu boleh diganti dengan sambil menyelam minum air) Begitulah kisah warna kegemaranku.

Haha, dah lama tidak bercanda sebegini. Cukup sampai di sini sesi mengarut saya. Terima kasih Cik Pencinta Pink kerana telah mengetag saya.

Jadi, di kesempatan ini saya mahu mengetag Cik Aisya yang comel lah.

p/s : Kesimpulan kisah di atas, my favourite colors are yellow and pink. Teehee. :P
p/s/s : Sekali sekala bercanda bahasa istana seronok jugak rasanya.

14 buah fikiran:

Pka Rahim said... [Reply to comment]

tq sudi join segmen pka :)

anNaqia said... [Reply to comment]

Pka Rahim: no problem cik pka. ^_^

aisya said... [Reply to comment]

thanks tag.. kalau sempat, sy join.. huhu

anNaqia said... [Reply to comment]

aisya: orite my dear. no problem. :)

Pka Rahim said... [Reply to comment]

dear,

senarai nama untuk segmen ni dah dikeluarkan.

http://pkaemerald.blogspot.com/2012/04/list-name-segmen-pka-rahim-feberet.html

tq :)

waniey20~ said... [Reply to comment]

Jalan Jalun :)

done Follow u , hit me Back yup !

dari segmen Yg sama :)

http://rosepurple92.blogspot.com/2012/04/segmen-pka-rahim-feberet-color.html

anNaqia said... [Reply to comment]

Pka Rahim: orite. noted. tq my dear. :)

anNaqia said... [Reply to comment]

waniey20~: tq singgah! done folo u too. :)

n|mcd said... [Reply to comment]

haiii datang sini dr segmen yg sama :))

http://n-mcd.blogspot.com/2012/04/segmen-pka-rahim-feberet-color.html

Pecinta pink^^ said... [Reply to comment]

salam saya singgah bw dri segmen same.salam knalann ye .saya suke pink..hikhik .jmput sggah ke .maseh^_^ http://akmaluv90.blogspot.com/2012/04/segmen-pka-rahim-feberet-color.html

anNaqia said... [Reply to comment]

Pecinta pink^^: wsalam. tq pencinta pink tag sy. :)

anNaqia said... [Reply to comment]

n|mcd: hello. tq singgah. done folo u dear. :)

rAIHan said... [Reply to comment]

singgah n follow sini..
salam kenal ye..

jemput singgah n follow blog raihan ye..=)

http://sukacakapsorang.blogspot.com/2012/04/segmen-pka-rahim-feberet-color.html

anNaqia said... [Reply to comment]

rAIHan: salam kenal juge. tq sudi singgah. dah singgah blog awk balik. :)

Post a Comment

wanna share something with me? just say it! ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...