Aku rasa, aku cerita. Aku baca, aku cerita.

Sunday, May 22, 2011

cuti semester

Assalamu'alaikum! :)

Whoa~ Dah lame meyh tak menulis kat Live and Learn ni. Bizi sangat. Lepas post last tu, bizi bersetadi week, lepaih tu berexam week plak, lepaih tu, bercuti semester a week plak. :)

Meh, review meh.

Exam empat papers telah setel dengan jayanya. Alhamdulillah. Tawakal time la plak. Hm, harap yang baik-baik aje lah.

Cuti semester a week plak. Balik rumah punye cerita, pastinya seronoklah. Walaupun hanya seminggu. Syukurlah, daripada takde langsung kan?

Benda best yang berlaku sepanjang cuti adalah seperti berikut, (heh~) :





Gambar 1 : Restoran Hover, Gambar 2 : Nasi Hover (note the paku thingy)

Haa, inilah perkara best yang menggamit hati semasa cuti semester baru-baru ini. Nasi yang tidak diikat dengan getah, cukup sekadar menggunakan satu paku. Nasi ni, time kecik-kecik dulu pernah makan sekali, lepas tu, dah tak makan-makan dah. Hari tu, jadi yang second time. Yang paling aku suke, sayur taugenya.


Ini etok. (sebutnya epal, tapi ganti pal tu dengan tok.)

Etok ni pun, dah lama bebenor tak makan oh. Etok ni keluarga sepupu sepapat dengan kerang. Rasanya masin. Tapi sedap bagi mek klate macam ambo ni lah.


Donut bulat kecik

Donut bulat ni jugak kesukaanku mase kecik. Setiap kali balik dari sekolah mak, akan singgah beli donut di kedai bakeri yang tak femes, tapi wujud sejak zaman childhood mak aku lagi. Sedap-sedap. Donut ni dulu aku kenal sebelum aku kenal donut gelang ngan dunkin donut ngan big apple. Nostalgia betul lah kalo makan donut ni. Dah lama jugaklah tak makan, masa cuti semester hari tu jugaklah dapat makan. Alhamdulillah, syukur syukur.

Dah ceritakan nikmat dunia yang melimpah ruah. Mari bercerita tentang kisah sedih di Hulu Langat sana.

Tersentuh hati mek, tengok kat berita tadi. Moga mereka yang dipanggil Allah itu, roh mereka dicucuri rahmat. Moga yang masih diberi peluang bernafas oksigen percuma ini terus tabah dan kuat menghadapi hari muka. Daripada Allah kita datang, kepadaNya kita pulang. Bukti yang kita tiada kuasa atas nyawa kita sendiri. Al Fatihah.



2 buah fikiran:

NurulAinWASI said... [Reply to comment]

hehehe sedak kea nasi dalam balut paku tuuuu yummmyyy

anNaqia said... [Reply to comment]

sedap sedap. tapi tak sesedap dulu la. dulu double sedap dr lonim. hehe~

Post a Comment

wanna share something with me? just say it! ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...