Aku rasa, aku cerita. Aku baca, aku cerita.

Tuesday, January 18, 2011

saye pelajar UTP

Sekarang ni Blog Pilihan Malaysia bukak slot untuk pelajar swasta. Macam menarik jugak. Nak join samelah! hehe. Kalau mau join, klik sini

Belajar di universiti mana?
Menuntut ilmu di Universiti Teknologi Petronas


Kursus apa?
Mengambil kursus Kejuruteraan Mekanikal major in Material

Bila masuk dan bila akan tamat belajar?
Mendaftar di UTP pada 12 Julai 2006 dan insyaAllah akan menamatkan pengajian pada September 2011 (tahun ni~)
Pengalaman pahit manis anda semasa belajar
Banyak manisnya.

  • Yang manisnya, walaupun sedikit pahit, tarikh mendaftar di UTP adalah sehari selepas birthdayku. Kira macam hadiah birthday terhebat sepanjang dalam hidup.
  • Yang manisnya, menyertai koir universiti untuk majlis konvokesyen lima tahun berturut-turut bermula dari zaman foundation sampailah tahun akhir. Lima tahun berturut-turut melihat upacara konvokesyen senior-senior, melihat senior-senior memakai robe. Setiap tahun pasti tersentuh dengan ucapan wakil pelajar. InsyaAllah, untuk tahun ni, peluang saya pulak untuk melihat junior-junior berkoir.
Koir 2009 - Selepas selesai upacara konvokesyen

Koir 2010 - Bersama senior koir yang sudah grad.
  • Yang manisnya lagi, ade member-member sekos yang sporting. Same-same sekepala kalo bab-bab meniru last-last minit. hehe.
  • Yang manisnya, birthday akan disambut dengan meriahnya oleh member-member seperjuangan. Surprise party orang kate.
2008 - Ke Lata Kinjang, Perak

Surprise birthday Party ngan kawan-kawan

Banyak pahitnya jugak,
  • Yang pahitnya, pada awal masa mula-mula masuk UTP dulu walaupun dikira sebagai hadiah birthday, UTP bukan pilihan universitiku. Mechanical Engineering jugak bukan kos pilihan hatiku. Tapi, Allah knows best. :) (menikmati setiap detik hidup di UTP~)
  • Yang pahitnya lagi, jadual exam yang selalu pack, tak pernah ada gap yang jauh antara satu subjek ngan subjek yang lain. Pernah satu semester, dengan 6 subjek, cuma dalam masa seminggu.
  • Yang pahitnya lagi, lambakan projek yang melampau sehinggakan tidak dapat tido sehari. (heh~ nasib baek sehari.)

Join sesuka hati. :)

Pst pst, tahu pasal ni, dari blog mirul, sinilah


17 buah fikiran:

Admiral Hafiz said... [Reply to comment]

owh
budak UTP eh...
mesti terer kan?


Admiral Hafiz Official Website: Admiral'z Legacy

jackieKOH said... [Reply to comment]

laaa..budak UTP ke??..
jelez laa ngan bdak2 utp ne..hahaha
klu nak msuk utp, nak masuk koir gak la..mcm best je..haha

Blog Aku : ..::jacKsky.reaCHing da' sKy wITh tSuBasA::..

anNaqia said... [Reply to comment]

adik mirul, aah, dak UTP mmg terer.

adik Jk, nape nak jeles? bkn da masu UTP ke? :P Boleh jugak kalo nak msuk koir, nanti nyanyi elok2.

(haish,kanak-kanak ni. suke ye?)

hantu GiGi said... [Reply to comment]

salam perkenalan hantu GiGi dr UIA!!!aummm!

nadia rosle said... [Reply to comment]

hello budak utp! hihihi. selamat bkenalan :)

puteri cahaya. said... [Reply to comment]

salam singgah dan salam kenai dari sis pu3.. meh singgah blog akak

http://ainblogger.blogspot.com/2011/01/saya-pelajar-uitm.html

meriahkan followers sini juga! tq :)))

anNaqia said... [Reply to comment]

hantugigi,
slm perkenalan kembali.

(nape hantugigi?)

anNaqia said... [Reply to comment]

nadia rosle,
hello uitm-ian! :)

anNaqia said... [Reply to comment]

puteri cahaya,
slm perkenalan~
tq folo, oh, da folo back. :)

.vna erman. said... [Reply to comment]

blog walking......

nice blog...feel free to visit & follow my blog
http://www.vnazone.blogspot.com

Mirull Leonhart said... [Reply to comment]

salam perkenalan dr student UNMC... jeles ngan budak utp... mak aku pensyarah utp.. hehe~

anNaqia said... [Reply to comment]

hi vna!
tq singgah. :)

mirull,
xde benda yg nak djeleskanlah.
mak pensyarah utp?
sape eh?

Mirull Leonhart said... [Reply to comment]

biarlah rahsia... haha

anNaqia said... [Reply to comment]

cecey, okey2.

fara said... [Reply to comment]

salam ,nk tnya dokumen apa kena hntr utk undergraduate pnya ?

fara said... [Reply to comment]

salam ,nk tnya dokumen apa kena hntr utk undergraduate pnya ?

anNaqia said... [Reply to comment]

@fara: wsalam maaf fara. da lama tak bukak blog ni. selamat belajar! :)

Post a Comment

wanna share something with me? just say it! ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...