Aku rasa, aku cerita. Aku baca, aku cerita.

Sunday, April 15, 2012

Rumah sewa - part 2

In the name of Allah, The Most Gracious, The Most Merciful

Entri ini adalah rentetan daripada pertanyaan mengenai rumah sewa di sini. Alhamdulillah, syukur, saya mempunyai ramai kawan yang baik hati memberi cadangan juga komen-komen sampingan. Semua pun made my day. :)

Taken from Google Image

Antara tip yang saya dapat ialah :

  • Rujuk laman web yang menawarkan khidmat sewa menyewa seperti mudah.my, ibilik dan iproperties (kalo ada lagi, tell me kayh)
  • Untuk pemilihan lokasi rumah, perlu ambil kira kenderaan yang mahu digunakan untuk ke tempat kerja. Contohnya, jika di Kuala Lumpur, preferably cari rumah dekat LRT, senang untuk ke tempat kerja, boleh elakkan kesesakan sekali
  • Kedudukan rumah perlulah dekat dengan kawasan public transport, untuk memudahkan pergerakan
  • Rumah flat lebih murah berbanding jenis rumah yang lain
  • Kad Touch n go ada disediakan untuk LRT dan Putra (part ni masih perlu banyak belajar)
Sudah call satu pemilik rumah sewa, tapi jawapan beliau amatlah tidak memuaskan hati. Misi pencarian rumah sewa diteruskan. Semoga Allah berkati dan permudahkan. :)

p/s : Nak tahu kenapa saya beria-ia sangat update pasal kerja? Nantikan entry saya yang seterusnya (dah rasa macam pengacara televisyen pulak.)
p/s/s : Doakan saya ye kawan-kawan yang baik hati. :)

6 buah fikiran:

aisya said... [Reply to comment]

kalau ada moto lagi senang.. tak perlu nak bersesak2 guna public transport.. dan tak perlu nak tersekat dalam jammed macam naik kereta.. tp kalau dah jammed teruk tu kdg moto pun tak boleh nk mencelah.. betul, kad touch n go tu sgt2 perlu, utk kemudahan dan kesenangan.. =)

sis92 said... [Reply to comment]

uhuk sem dpn pun sis kena dok umah sewa ..dahlah mahal walhal tinggal 1 sem je ..hmm
tp nk buat cmne kan, tpaksa jugaklah..

Eyqa Hasnan said... [Reply to comment]

cari lagi . haha

anNaqia said... [Reply to comment]

aisya: huhu. kite tak reti bawak moto. dan tak penah bawak moto. kad touch n go tu nanti kne belajar. hehe. :)

anNaqia said... [Reply to comment]

sis92: oh nape last sem kne duk luar? xpelah sis, satu sem je lg tnggl. sabar2. :)

anNaqia said... [Reply to comment]

Eyqa Hasnan: baheklah! :)

Post a Comment

wanna share something with me? just say it! ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...