Aku rasa, aku cerita. Aku baca, aku cerita.

Saturday, June 27, 2009

"blaja mm0lek"




"blaja mm0lek deh"
kata-kata hikmat yang turun temurun daripada abah dan mak.

tadi aku dengar acik cakap kat adik masa dia nak balik semula ke asrama.
tersengih ku mendengarnya.
yang tua nasehatkan yang muda.

mase aku nak balik ke asrama dulu dan ke utp, ayat di ataslah yang selalu yang dituturi oleh abah.
abang aku pun selalu memesan seperti abah aku.
sekarang, aku pulak menggunakan ayat tu kat acik.

bagi aku, walaupun kata nasehat ini xde lah seterang maksud study hard atau study smart, tapi impaknye pada kami adek beradeks amatlah besar.

pesanan "blaja mm0lek deh" tu menjadi rantaian kata dalam keluarga kami.


blaja mm0lek tu sudah meliputi study hard + study smart dan segala mcm yg melibatkan blaja.

2 buah fikiran:

AleXeNdEr reEz said... [Reply to comment]

blaja mm0lek deh



p/s :: hak3....

anNaqia said... [Reply to comment]

heh~
^^

Post a Comment

wanna share something with me? just say it! ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...