Aku rasa, aku cerita. Aku baca, aku cerita.

Tuesday, March 20, 2012

Ikan sebelah

In the name of Allah, The Most Gracious, The Most Merciful

Pernah dengar pasal ikan sebelah?

Saya pernah dengar dan apparently, pernah buat satu entri pasal ikan sebelah ni. Tekan sini untuk ke entri tersebut.

Lepas buat entri ni, beberapa minggu lepas ada terbaca blog Kak Dela pasal ikan sebelah jugak.

Berkebetulan, beberapa hari yang lepas, shopping di KB Mall. Melilau-lilau kat tempat ikan, adikku ternampak sign ikan sebelah. Jadi apalagi, terus snap gambarnya. Tinggal seekor je lagi.

Masa belek-belek tu, berdiri bulu roma, ajaib betul ciptaan Yang Maha Esa. Subhanallah!

Bahagian depan
Bahagian belakang
Inilah rupanya ikan sebelah


p/s : Nama lain ikan sebelah ialah ikan sisa Nabi
p/s/s : Sejarahnya sikit-sikit boleh baca kat sini dan sini.

10 buah fikiran:

CIK MAY said... [Reply to comment]

pernah dgr pasal ikan tu..tapi still di jual ye???wow...CM pun mcm tegak bulu roma kejap tgk gbr ikan tu..

**CM tak sure la yang jimat ke tak buat paper beg sendiri..tapi,klu beli siap, tak boleh nak sedondon kan kad tu dgn paper beg..pastu klu beli siap, takde name kite kat paper beg..hihi...btw,sekarang dorg buat promosi..murah la jugak..klu witout promosi sekeping rm0.68 tapi kene lipat paper beg sendiri...klu promosi lagi murah kot...cube g kat link yg CM bg kat entry CM tu..oh ye..boleh berurusan melalui online, chating dan emel jgk.klu jauh, dorg ade perkhidmatan pos..nnt CM cite g panjang la kat entry CM ye.. =)

cIk JanNah said... [Reply to comment]

ya allah tak pernah tahu pon kewujudan ikan nie. menakjubkan!

anNaqia said... [Reply to comment]

CIK MAY: aah, masih dijual rasanya. sebab yang ni pun snap kat shopping mall.

oh, nak bg sedondon ke? oret2. nanti sy bace entry CM. :)

anNaqia said... [Reply to comment]

cIk JanNah: sangat menakjubkan cik jannah. sy pun first time tengok ikan ni hari tu. :)

Detective Fiqa said... [Reply to comment]

wowww. first time tgk :D hahaha

O CIKTEDDY said... [Reply to comment]

Subhanallah..cik pon trkejut tngok gmbr ni..

Koding said... [Reply to comment]

Maha Suci Allah..

Tahniah kepada Calon SPM 2011 yg mencapai kecemerlangan dunia dan akhirat...

anNaqia said... [Reply to comment]

Detective Fiqa: hehe. sekarang da kenal kan? blh la bgtau kt member-member pulak.

anNaqia said... [Reply to comment]

O CIKTEDDY: amazing kan ciptaan Allah Yang Esa? hehe.

anNaqia said... [Reply to comment]

Koding: Allah, Tuhan Sekalian Alam.

Post a Comment

wanna share something with me? just say it! ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...