Aku rasa, aku cerita. Aku baca, aku cerita.

Thursday, January 20, 2011

review : faster

Cuti ini hari, maka meronggeng la jawabnya.

Ipoh lagi. Ulang tempat yang sama sajo. As usual, berdua ngan Farah. Sanggup bangun pagi, semata-mata nak kejor tengok wayang kul 11.30am. hahak~

Best la cite ni daripada cite Khurafat tu.

Cite ni peng pong pang, tembak sana, tembak sini. Yang bestnya, tembak terus kat kepala. Uish, bersembur darah. Terfikir jugak, kalo lah tibe-tibe ade orang acukan pistol kat kepala, nak buat camne la. Seriau cheq!

Cite ni pasal The Rock nak take revenge atas perbuatan khianat geng penjahat lain yang telah membunuh adiknya. Eh, abang ke adik tu, da konfius, nanti korang tengoklah. Siap ada checklist setiap orang yang dia nak bunuh. Yang menjadikan name movie ni Faster, mungkin sebab dia bawak keta macam pelesit. Brooom sane, Vrooom sini. Bingit gak telinga dengar. Tapi, kalo untuk racing, memang best la weh. Dia tekan minyak macam nak bagi pedal minyak tu masuk dalam kerak bumi je.

Salah satu aksi dalam Faster

Pastu ade satu karakter lagi, Killer, Oliver Jackson-Cohen. (Ensem! ^___^) Ade orang upah dia bunuh The Rock. Ohoi, keta dia, i loike! Dia ni bawak watak pipih. (Watak sampingan tu watak pipih la kan? Dah lame tinggal komsas) Walau sampingan je, tapi macam tak lengkaplah cite, macam takde link kalo dia takde.heh~ (yeke? trimo sajolah~)

Pandai jugaklah omputih ni wat cite berbelit-belit, tapi at last paham jugak. Tak berbelit, tak thrill lah kan? Itu jelah review, tak surprise la kalo nak cite sume. Silalah tengok. wahaha~

Saye sukalah tengok dia ni. Jaw dia tu tegap. Cakap slang British, yelah sebab dia pun orang London, bukan Lundang ye. :)

Cilok sajo dari gugel.

eh eh, ada macam muka awak lah! ohoi~

4 out of 5. Part tembak-tembak tu yang best! haha

2 buah fikiran:

cik SYANA'S @ I-cha comel said... [Reply to comment]

best cite nih...dh tgok gak...
tp agak ganas sikit....huhu so cool...

anNaqia said... [Reply to comment]

yep2! ganas tp cool.
best kan?
(padahal tgk pun celah2 jari, sbb xsanggup tgk the rock tmbak orang2 tu)

Post a Comment

wanna share something with me? just say it! ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...