Aku rasa, aku cerita. Aku baca, aku cerita.

Friday, January 14, 2011

dunia sahaja.

Pernah tak terdetik macam ni?

Tengok orang bawak keta laju-laju, pastu terdetik.
"Nanti nak masuk F1 lah. Boleh bawak keta laju-laju tanpa perlu fikir pasal had laju, tak payah susah-susah tekan brek."

Ferrari pun ade kaler pink maa. :) (Mr Google's)


Tengok motor besar lalu, pastu terdetik.
"Nanti nak naik motor besar ngan suami lah." (hehe~)

Tengok rumah orang yang besar-besar, pastu terdetik.
"Nanti nak wat rumah cantek-cantek camnilah"

Tengok orang cantek, pastu terdetik.
"Nanti nak kawin ngan orang ensem lah, nanti dapat anak cantek cam dia" (wahah~)

Haa, time yang ideal untuk terdetik sini sana tu, time duk kat tempat penumpang dalam keta. Pasti ada masanya akan senyap, pandang ke luar tingkap. Mulalah, otak memproses sana-sini. Hal ini dijadikan sebagai satu motivasi untuk tidak mensia-siakan peluang untuk memajukan diri.

Tapi, perlu juga ingat wahai diri,

"Dan tidak (dinamakan) kehidupan dunia melainkan permainan yang sia-sia dan hiburan yang melalaikan: dan demi sesungguhnya negeri akhirat itu lebih baik bagi orang-orang yang bertaqwa. Oleh itu, tidakkah kamu mahu berfikir?" [6:32]

tengok benda cantek ucap subhanallah, bersyukur dengan apa yang cantek ucap alhamdulillah. :)

4 buah fikiran:

Admiral Hafiz said... [Reply to comment]

comey btul header 2


Admiral Hafiz Official Website: Admiral'z Legacy

anNaqia said... [Reply to comment]

haha. tak pandai nak wat header la incek admiral hafiz. tu men hentam saja.

tenangsudey said... [Reply to comment]

hehehe x sangka ade kereta kaler pink mcm tuh.. tapi btol la macam naqiah kata tuh.. setuju




Jasa Ibu Bapa Dilupakan, Jasa Orang Lain Disanjung

anNaqia said... [Reply to comment]

hehe. pak cik gugel bnyak membantu. nanti bolehlah bli ferrari pink.

setuju jgk dgn ayt tu. :)

Post a Comment

wanna share something with me? just say it! ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...