Aku rasa, aku cerita. Aku baca, aku cerita.

Monday, January 18, 2010

best jadi cikgu!


assalamualaikum

baru je balik dari sekolah tempat aku mengajar tuisyen.
waa,
perasaan nya puas. mungken kali pertama mengajar betul2 sbg cikgu.
walaupun sakit tekak sket, hati tetap puas.


seronok mengajar.
terasa kenikmatan di situ.
dapat melihat muka-muka yang bersemangat untuk dengar dan faham.
di samping, menarik minat muka-muka yang selalu main-main dalam kelas.
ade cabaran yang terselit di sebalik keseronokan ini.

ada sedikit kekhilafan berlaku.
harapkan pembaharuan untuk kelas seterusnya.
amat harapkan adik-adik memahami apa yang diajari.
1 percent pn jadila.

ya Allah, aku mohon diberikan cahaya ke dalam hati adik-adik yang sedang memahami ilmuMu.



4 buah fikiran:

~izzati amri~ said... [Reply to comment]

salam...

best kan jadi cikgu? =P

x tahu kenapa, everytime i read anything regarding cikgu-cikgu ni, tibe2 jadi sebak.. huhu~

all the best then =)

anNaqia said... [Reply to comment]

wslm.
aah~
best2!
:D

*knp rs sebak?

-atiQah- said... [Reply to comment]

naqiah jadi cikgu?? cikgu tusyen?? bestnya!

anNaqia said... [Reply to comment]

yes2 daling.
cikgu tusyen. tu pun tolong2 saem. sllunya ade time + rajin g ngaja skali. :))

Post a Comment

wanna share something with me? just say it! ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...