Aku rasa, aku cerita. Aku baca, aku cerita.

Friday, December 4, 2009

umah sewa

sesampai nye aku di rumah sewa ku, agak terkejut kambing bila melihat keadaan umah.
kami cuci umah tu sampai pkul 1 pagi.

hari pertama
malamnya tidur di rest house kt kuarters ni jugak, memandangkan rumah sewa kami not fully dibersihkan.

hari kedua
tiada letrik.
jadi kami semua tidur di rumah soleh, bersebelahan dgn umah kami.

hari ketiga
aku rumet ngan farah.
kami kemas bilik.
alhamdulillah, skrg merasakan bilik tu milik kami.
:)

aku, soleh dan faezah mempunyai cerita yang sama.
kami semua mengadu kepada ahli keluarga masing-masing untuk pindah.
namun ayat di bawah telah menguatkan azam utk terus hidup d rumah sewa ini.

"belajar hidup susah sementara belajar ni."

aku akui selama aku hidup sebagai pelajar ni, aku tak pernah merasakan kesusahan seperti ini.
nk duk umah, kena bersihkan dulu, kne cari sendiri perkakas rumah.
primary, secondary, boarding and utp.
semuanya lengkap untuk aku.
hanya perlu pkir psl belajar.

betul kata ibu

"dunia luar lagi susah daripada dunia pembelajaran."

menguatkan hati dan berharap kekuatan itu datang daripadaNya

9 buah fikiran:

sue-mai.al-musadda said... [Reply to comment]

rumah sewa?

anNaqia said... [Reply to comment]

yes dear,
rumah sewa.
nape?
sy tengah intern skrg ni.
kat tganu.

~izzati amri~ said... [Reply to comment]

semoga diberikan kekuatan di sana =) always look on bright side..even it is bad, it is good =)

anNaqia said... [Reply to comment]

izzati:
amin.
insyaAllah.
tq~!
:)
btw, blog awk private.
jum2 tukar2 link~
:)

~izzati amri~ said... [Reply to comment]

hehe~ insyaAllah sy invite..may i have ur gmail address btw? =)

anNaqia said... [Reply to comment]

blog ni sy xgne gmail.
ni email utk blog ni.
naqieyz_frog@yahoo.com

~izzati amri~ said... [Reply to comment]

orait~ =) nti kite invite~

~izzati amri~ said... [Reply to comment]

da invite..=) cek la ur mail..

anNaqia said... [Reply to comment]

tq~
:)

Post a Comment

wanna share something with me? just say it! ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...