Aku rasa, aku cerita. Aku baca, aku cerita.

Friday, April 20, 2012

My Doodle

In the name of Allah, The Most Gracious, The Most Merciful

Saya mendapat ilham untuk membuat doodle selepas berblogwalking di blog Cik Kay Jue. Saya belajar membuat doodle ni daripada blog Doktor Muda Ustaz Rock dengan hanya menggunakan paint. Lagipun memang saya hanya pandai menggunakan paint, paling up sikit dari paint pun hanyalah photoscape.

Setelah beberapa kali gagal sebelum ini, akhirnya menjadi jugaklah doodle hasil air tangan saya dengan hanya menggunakan paint. hehe.

Percubaan pertama - Inner tudung agak tidak menjadi

Percubaan kedua - Inner tudung sudah menjadi

Percubaan ketiga - Cuba menambah bahagian badan

Percubaan keempat - Cuba membuat gaya jubah

Percubaan kelima - Cuba membuat doodle kanak-kanak perempuan

Percubaan keenam - Cuba membuat doodle kanak-kanak lelaki

Disebabkan percubaan pertama dan kedua menjadi, saya pun apalagi, semangat terus berkobar-kobar mendoodle. Maka terhasillah enam jenis doodle daripada saya dengan hanya menggunakan paint. I admit, doodle saya tersangatlah biasa kalo nak dibandingkan dengan otai doodle yang lain. 

Secara peribadi, saya memang tersangatlah excited apabila menjadi jugak doodle saya sendiri. Dah lama usha tutorial doodle, cuma selalu kalo try buat mesti tak jadi. haha. Syukurlah dah jadi. Teehee. 

Apa komen anda? 

p/s : Blogspot sudah bertukar wajah.
p/s/s: May Allah ease my way for tomorrow. Doakan saya yep kawan-kawan. :)

19 buah fikiran:

Aini Yunus said... [Reply to comment]

cantik nye..pandai naqiah lukis..

Zakaria's daughter said... [Reply to comment]

omeiiii :D

coklat susu said... [Reply to comment]

pandai lah sis..sy bt huduh -.-

aisya said... [Reply to comment]

better la dari saya yg xreti langsung nak men-doodle ni.. huhu

anNaqia said... [Reply to comment]

Aini Yunus: huhu. terima kasih kak aini. taklah pandai, skit2 boleh la. :)

anNaqia said... [Reply to comment]

Zakaria's daughter: senkiu zakaria's doter. :)

anNaqia said... [Reply to comment]

coklat susu: takdelah pandai. huhu. sy pun banyak kali wat ni cik adik coklat susu. cuba try tutorial yg doktor muda wat tu.

anNaqia said... [Reply to comment]

aisya: huhu. mekasih. btw, u can do it too aisya. try wat satu. :)

Syamira Yahya said... [Reply to comment]

wah comel2 la. .hee ^^

Detective Fiqa said... [Reply to comment]

wahhh nice tryy. :D dont give upp. boleh punyer tuu hehehe

~Che Yayang~ said... [Reply to comment]

comel! :))

Cik Kay Jue said... [Reply to comment]

wah.. step by step! comel! annaqia lagi hebat dr ckj la.. ckj tak tau lukis doodle kanak-kanak prempuan dan lelaki..

betul2 ckj setuju bila doodle kita menjadi rasa macam tak sangka kan? seronok sangat! memang berkobar-kobar la nak buat lagi. ngee~~~

dah alang-alang annaqia da semangat nak buaf doodle ni kan, ce buat dooodle pakai photoscape pula.. ckj ada terjumpa tutorialnya.. hehe..

tau tak pe annaqia.. blogspot da bertukar wajah.. huu.... tak suke.... kekok sangat!

Cik Kay Jue said... [Reply to comment]

eh ea lupa pula.. terima kasih letak nama dan link ckj dalam entry.. malu pula.. hehe.. :P

Eyqa Hasnan said... [Reply to comment]

comel doodle :)

anNaqia said... [Reply to comment]

Syamira Yahya: hee. mekasih! :)

anNaqia said... [Reply to comment]

Detective Fiqa: mekasih adik. xgive up pnye. :)

anNaqia said... [Reply to comment]

~Che Yayang~: terima kasih cik yayang. :)

anNaqia said... [Reply to comment]

Cik Kay Jue: mana lagi hebat. doodle kanak-kanak tu sy just try and error jah la.

betul! bila dah menjadi, rasa addicted.

pakai photoscape? kite tgn keras lg nk gune photoscape. nti try.

agaklah. kekok jugak!

hehe. sama-sama kasih. :)

anNaqia said... [Reply to comment]

Eyqa Hasnan: senkiu eyqa. bese-bese jelah ni. :)

Post a Comment

wanna share something with me? just say it! ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...