Aku rasa, aku cerita. Aku baca, aku cerita.

Tuesday, February 21, 2012

Read cover to cover

In the name of Allah, The Most Gracious, The Most Merciful

Read cover to cover is to read something from the beginning to the end.

I love bookstore. Kalo pergi shopping complex, most favorite place to window shopping is bookstore. Time jadi student dulu, kalo pergi bookstore pasti akan ada je benda yang nak beli. Pen lah, A4 papers lah, files lah dan other stationery. Tapi, bila dah habis belajar, jadi clueless la pulak kalo masuk bookstore. Kalo dulu, busy cari stationery, sekarang busy cari novel best-best pulak. Sampaikan tak terbaca sebab terlalu banyak beli.

Antara buku-buku yang dibeli tapi masih belum habis baca:

Thanks for the Memories - Cecilia Ahern
Novel ni sudah lama dibeli. Masa kat UTP lagi. Kebetulan time tu ada less 30%, jadi apalagi, terus grab this novel. Before this, I read P.S I Love You novel from Cecilia Ahern jugak. Best. Her novel more on love story. Suitable for those who love to read love story.


The Undomestic Goddess - Sophie Kinsella
This is my first novel from Sophie Kinsella. Sophie Kinsella suka buat cerita pasal shopaholics, ada jugak lawak sikit-sikit. Novel ni dibeli untuk konon-kononnya mengisi masa lapang sebagai unemployed. Tapi, sampai sekarang tak habis-habis lagi baca.


The Calligrapher's Daughter - Eugena Kim
This novel I bought at RM12.90. Novel ni harga asal RM77.90, dengan harga murah berganda-ganda apa salahnya kalo beli kan? Jadi beli la novel ni, kebetulan pulak ceritanya more on traditional Korea. Sekarang tengah gilakan Korea jadi suka semua benda yang melibatkan Korea. :)


The Psychology of Winning - Dr. Dennis Waitley
Buku ni dibeli oleh my little sister. She bought this book at KinoKuniya Bookstore. Buku ni nipis je. Buku motivasi. Sekarang tengah dalam proses menelaah buku ni lagi. 

Hopefully, I can finish reading all these books and can make review of each of the books. Mari membaca!

p/s: Weehu, percubaan untuk hide the shoutbox menjadi. :)
p/s/s: Korang suka membaca buku tak?

12 buah fikiran:

nadilah said... [Reply to comment]

salam awak, byknyer buku..rajin betul awak..

Syamil Johan said... [Reply to comment]

baguih2..semangat membaca

O CIKTEDDY said... [Reply to comment]

wah..tngok cover pon dh rase nk bace..kui3

anNaqia said... [Reply to comment]

nadilah: haha, belum dapat habiskan semua lagi la nadilah. btw, mane link awak? sy xdpt nak pegi blog awk kalo xde link.

anNaqia said... [Reply to comment]

Syamil Johan: hehe. sementara xde keja kat umah ni.

anNaqia said... [Reply to comment]

O CIKTEDDY: sebab tulah beli. tapi, tak habiskan semua lagi. haha. :)

Cik Ziera said... [Reply to comment]

sy juge suke reading in english tapiii... penin.. heheh

anNaqia said... [Reply to comment]

Cik Ziera: saye pun same lah. tapi, bile da pakse-pakse bace, skrg da ok skit. :)

casablander said... [Reply to comment]

saya pun suka kumpul novel. Berkepuk2 dah dlm almari tuh..hihi~

anNaqia said... [Reply to comment]

casablander: yeah, high five! kite geng! ^__^

Michael said... [Reply to comment]

Hey, good to know that you read books too. That's a good hobby.

Keep up the good work.

anNaqia said... [Reply to comment]

Michael: yeah, thank you michael! ^__^

Post a Comment

wanna share something with me? just say it! ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...