Aku rasa, aku cerita. Aku baca, aku cerita.

Tuesday, February 14, 2012

Lokceng

In the name of Allah, The Most Gracious, The Most Merciful  

Name : Sate ikan
Pet name : Lokceng
Partner : Kuah pedas and kuah manis (tak pedas)
Price : 4 cucuk - RM1 (berubah mengikut peredaran masa)
Taste : Depends on your taste-bud

Gerai bergerak

Gerai bergerak ni selalunya kat atas motor yang sudah diubahsuai mengikut kesesuaian.


Secucuk sate

Supposedly, 3 fish balls per cucuk. (satu sudah masuk perut. hehe)


Seplastik sate

Marvelous meyh!

Reminiscing the childhood moments.
Kalo time kecik-kecik dulu, selalu ada pak cik datang menjaja lokceng dengan aiskrim. Tiap-tiap weekends mesti ada je bunyi pet-pet dan kling-kling. Pet-pet, bunyi hon pak cik yang menjaja lokceng while kling-kling, bunyi loceng pak cik menjaja aiskrim. Seronok sangat kalo teringat balik childhood moments. 

p/s: Pernah makan lokceng? :)

20 buah fikiran:

Hanis MY said... [Reply to comment]

oh no i like i likeee mabeles... suka jugak!

p/s: pasal puzzle tu try cari kat kedai buku etc mungkin ada...

Tyra Kamarudin said... [Reply to comment]

dulu sekolah rendah selalu makan nie :( rinduu .

Nuna Alfe said... [Reply to comment]

sedapnye.. lama tak makan. time kecik2 dlu selalu jugak makan . hehe :)

jahajahatable said... [Reply to comment]

ape kebende nih? sedap ke? kat area mane je ade bende nih? first time dengar...sory jakun sangat

anNaqia said... [Reply to comment]

@Hanis MY:

Kak Hanis MY, kite geng la! :)

oh, kiranya, puzzle tu da sampai Msia la eh? nti try carik. :) tq for the info.

anNaqia said... [Reply to comment]

@Tyra Kamarudin: Same lah, time kecik-kecik hampir tiap-tiap minggu makan ni. :)

anNaqia said... [Reply to comment]

@Nuna Alfe: Nuna, kan? hehe. skrg ni da makin kurang. :)

anNaqia said... [Reply to comment]

@jahajahatable: jaha, erm, ni tau kewujudan ni kat Kelantan. kat negeri lain xsure la. sate ikan, ni sedap. blh la try nanti kalo dtg Kelantan (sebab tau kewujudan ni kat sini je stakat ni)

teha said... [Reply to comment]

mse skola rendah jee penah mkn.. lps tu dh geli nak mkn bile org kate sate tu sebenar nye sate katak.. hadoii ~ =='

anNaqia said... [Reply to comment]

teha, lah yeke? xpenah dgr plak org kate camtu dulu. kalo xbeli pn, sbb geli dgn pakcik yg datang menjaja tu je. hehe.

nanonano said... [Reply to comment]

aik??? ingt kt umah kite je ade jual sate gni, hehe duk mane ni??

anNaqia said... [Reply to comment]

hehe. ni kat Klate kak. :) kak org Klate ke?

Fikri said... [Reply to comment]

Oo.. lokcheng 2 sate ikan ek? hehe.. bwu tau :P

[fArAh aLiAs] said... [Reply to comment]

anda dijemput join segmen farah alias http://coretanharapan.blogspot.com/2012/02/segmen-farah-alias-my-blogger-idol.html :)

anNaqia said... [Reply to comment]

@Fikri: yep2, sate ikan. penah makan x? hoho

anNaqia said... [Reply to comment]

@[fArAh aLiAs]: thank you farah. nanti saye join. :)

ArulchelseA said... [Reply to comment]

sate ikan...uikkk best ni...beli kat pantai batu buruk ke ni..kih kih kih

anNaqia said... [Reply to comment]

@ArulchelseA: eh, tak. beli kat pantai irama bachok. :)

shark said... [Reply to comment]

sedap giler sate ikan ni..mase saya pregnant anak saya mengidam nak makan bende ni :)

anNaqia said... [Reply to comment]

yeke kak? senang plak jumpa kat tempat akak time tu eh?

Post a Comment

wanna share something with me? just say it! ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...