Aku rasa, aku cerita. Aku baca, aku cerita.

Friday, February 24, 2012

Lirik lagu

In the name of Allah, The Most Gracious, The Most Merciful


Selalunya, kalo dengar satu-satu lagu, pasti ada part yang aku akan selalu nyanyi. Ulang-ulang yang sama dua tiga empat kali, sebab tak hafal seluruh lirik lagu. Ni antara lirik-lirik lagu yang akan keluar dari mulut, sambil-sambil humming.

Beribu Sesalan
By Jaclyn Victor, Ning Baizura dan Shila Amzah



Lagu untuk Kamu
By Hafiz


Terukir di Bintang
By Yuna


Sengaja diletakkan lirik-lirik di atas dengan gambar sendiri, kebetulan baru lepas belajar macam mana nak buat gambar background transparent. Saya belajar kat sini. Seronok bebenor, sampai letak tiga gambar berlainan. Dah lama cari software selain photoshop untuk buat gambar macam ni. Saya edit gambar di atas menggunakan gimp dan photoscape sahaja. Puas hati, dapat jugak belajar satu ilmu hari ini. 

p/s: Gambar-gambar di atas tiada kaitan dengan lirik lagu.
p/s/s: Sudah baca Al-Kahfi? Hari ini kan hari Jumaat. Let's read kawan-kawan.

4 buah fikiran:

Cik Ziera said... [Reply to comment]

lagu terukir di bintang lagu lizzie mcguire kan.hewhew

Aida Omar said... [Reply to comment]

dah pandai transparent kan header...yeah!! :)

anNaqia said... [Reply to comment]

Cik Ziera: eh, lizzie mcguire pandai cakap bahasa melayu ke? :P

anNaqia said... [Reply to comment]

Aida Omar: wah! good for you. kite baru nak pandai. ^_^

Post a Comment

wanna share something with me? just say it! ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...