Aku rasa, aku cerita. Aku baca, aku cerita.

Saturday, July 17, 2010

nasihat bertalu

kali ni mengalami zaman kejatuhan.
tp, alhamdulillah.
dpt nasihat yg btalu2.
ade tulang blakang mcm tqah ngan ain.

dan yg ni, from faqu.

faQu: nie2 kwn kite ade bg nasihat
insyaAllah jd yg terbaik
nnti Tuhan bg yg terbaik
Tuhan dh ck jgk dlm Quran
laki baik utk prempuan baik...prempuan baik utk laki baik
kalo nk bf baik jd la baik dulu
tu 2
3 plak
bkan sume kte nk Tuhan nk bg
kdang2 ade bnde Tuhan tak bg tu ade sbb la
sbb ape?
“Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi pula kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu, Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui.” - Surah Al-Baqarah ayat 216
snang je nk motivate diri
guna ape yg Tuhan ckp
kompem2 betol
xsangsi lg
hehe
pastu yg ke empat plak
ape brg kapel awl2
xmacho la!
hahaha
spatutnye cara org islam kan
tghsedey2 nih dkat kan diri dgn Tuhan
pastu
eh jap
haaa
aku lupe
al-baqarah ayt 286 ckp ape farah?
ayt tu ckp dengan mengingati Tuhan hati akan menjadi tenang
kan Tuhan dh ckp terang2
then ikut je la
takkan tak percaya ckp Tuhan
orait tu dr segi agama
actually hati ni same je
tp prempuan nih sgale2nye lebih
emo lebih
nafsu lebih
sensitif lebih
tu pasal Nabi ckp prempuan xleh jd ketua
sbb sgale2 dikawal gune emosi
laki ni akal die lebih
istighfar byk2
dekatkan diri ngn Tuhan
smpai masenye nnti insyaAllah ade jodoh
Tuhan kan maha adil
kalo tade????
itu yg ko pikirkan??
itu keje Tuhan
jgn menyibuk laa
kite wat keje kte sbg hamba
sudah
xyah pk lebih2
advice dr kawan :)

dan dapat cilok satu status yg menarik.

'Jika bersedih, pandanglah ke langit, ingatlah DIA masih ada.Jika berputus asa, lihatlah sungai yang mengalir walau dihalang batuan keras.Jika kecewa lihatlah hakikat alam semesta, percayalah DIA maha berkuasa.Jika rasa tersisih, lihatlah purnama di malam sepi, yakinlah DIA tidak akan membiarkan kita sendiri.Jika segalanya tidak pasti, serahkan pada yang MAHA MENGETAHUI yang tersirat mahupun tersurat'

aku masih ade Allah kenapa bersedih seolah-olah Allah tiada? muhasabah~ :)

5 buah fikiran:

-atiQah- said... [Reply to comment]

betul naqiah..kite ada Allah..jadi jgn sedih seolah2 Allah tu xdop dgn kite.. :-)

oghe yakinnnnn sgt2 naqiah seorg yg sgt kuat! tgk pun tau doh..hehe..smangat naqiah kuat..hehe..

berusaha! ;-)

anNaqia said... [Reply to comment]

yeah! figthing!
lupakan cte lame. bukak cte baru.
:)

mohd khalis farouk Agil said... [Reply to comment]

:-)

mohd khalis farouk Agil said... [Reply to comment]

apa perasaan loni?sedih lg ke?:-)

anNaqia said... [Reply to comment]

@mohd khalis farouk Agil: ehe. alhamdulillah. bahagia sudah.

Post a Comment

wanna share something with me? just say it! ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...